Wednesday, February 19, 2014

CNY Holiday : Mandi Air TerjunCuti CNY yang lepas hubby dapat cuti sehari sahaja ...on Friday. Adik-beradik yang lain ada yang cuti 3, 4 hari, kerana dipaksa oleh majikan utk bercuti!!

Nak balik kampung, malas pula memikirkan betapa berjuta-jutanya kereta di jalanraya nanti, tentunya 'jem' teruk kerana masing-masing punya plan tersendiri pergi bercuti.

Fikir punya fikir untuk menyeronokkan anak-anak, saya pun buat plan 'bagus'... bermandi-manda di air terjun bersama-sama adik2 dan bonda. Kami pergi ke Bamboo Camp And Resort di Pangsun, Hulu Langat.

Trade mark Bamboo Camp & Resort

Di sini ada banyak kemudahan yang disediakan. Ada pondok yang open air (lupa nak ambil gambar)... dan juga pondok yang berpintu.


Inilah bentuk pondok rumah


Pondok yang kami sewa betul-betul mengadap sungai, tempat bbq juga ada disertakan sekali.

Biasalah kalau pergi mandi-manda aktivitinya mestilah mandi....sudah ketaq badan, naik atas makan pula, selepas tu terjun semula dalam sungai.


Tempat parking yang agak luas, deretan pondok 'open - air'  atau gazeboKeadaan dlm pondok, lampu serta kipas cute
Keadaan dalam pondok... ada carpet kecil dan boleh memuatkan 4, 5 orang


Dan yang lain-lainnya... layan je le gambar-gambar ini


 

Kadar sewa pondok adalah RM 45 untuk sehari dan satu kepala Rm 1 dicaj untuk menggunakan kemudahan di sini. Untuk bermalam pula caj yang dikenakan adalah RM 75. Untuk maklumat lanjut boleh call number di bawah....
Selamat menikmati alam semulajadi anugerah Allah dan sayangi sungai kita... haha

1 comment: